HET MEDIAHOEKJE
Stefaan Dhondt
  • Home
  • @-links leerlingen
  • @-links leerkrachten
  • @-links ouders
  • Publicaties
  • @-tools
  • Contact

EDUCATIEVE LINKS VOOR LEERKRACHTEN

Foto
SCHOOLBORDPORTAAL

Op het schoolbord-, tablet- en kleuterportaal vindt u voor verschillende vakgebieden tools, prentenboeken, liedjes, spelletjes, filmpjes en overige lesmaterialen voor gebruik op een digitaal schoolbord. Deze digibord tools zijn bord- en methode-onafhankelijk en vrij te gebruiken. Om de mogelijkheden van de portalen te verkennen is er bovendien een helpkaart ontwikkeld.


Foto
ICTHEEK NIEUWS

Deze website biedt informatie voor alle leerkrachten van de basisschool. Een aanrader voor al wie ICT hanteert binnen de verschillende leerdomeinen. Snuffel ook eens rond in de verschillende categorieën en in het archief.


Foto
SCHOOLTV BEELDBANK


Op de site van Schooltv-beeldbank vind je meer dan 3500 korte clips over heel veel verschillende onderwerpen. Leuk voor in de les of je spreekbeurt!


Foto
WIKIWIJS LEERMIDDELENPLEIN

Wikiwijsleermiddelenplein is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, vergelijkt, maakt en deelt. Stel zo voor iedere onderwijssituatie de optimale leermiddelenmix samen.


Foto
INTERNETWIJZER BASISONDERWIJS

Internetwijzer Basisonderwijs is een praktische internetgids voor het basisonderwijs en is een initiatief van Sipke Kloosterman (POLS Netwerk). De gebruikers van Internetwijzer Basisonderwijs kunnen de internetbronnen en leerobjecten op verschillende manieren benaderen. Internetwijzer Basisonderwijs is rijk gevuld met honderden internetbronnen en leerobjecten. Met de filters kan de inhoud van een pagina of het zoekresultaat na een zoekactie, worden gespecificeerd.


Foto
DIGIBORD OP SCHOOL

Digibord op School is een startpagina voor het digitale schoolbord en bevat verwijzingen naar internetbronnen maar ook door leerkrachten gemaakte lessen: PowerPoints, Flipcharts, Notebooks en BTX-bestanden. De eerste versie van Digibord op School, een initiatief van Sipke Kloosterman van POLS Netwerk, verscheen in 2005. In september 2009 werd de site geheel vernieuwd.

Gebruikers van Digibord op School kunnen de internetbronnen en leerobjecten op verschillende manieren benaderen.

  • bladeren via 'Vakken' of 'Onderwerpen'
  • bladeren via 'Rubrieken'
  • zoeken op trefwoord via het zoekvenster


Foto
DIGISCHOOL

De Digitale School is een stichting die tot doel heeft alternatieve leerwegen aan te bieden aan leerlingen.
Tevens ondersteunt zij leraren die deze leerwegen willen ontwikkelen en gebruiken. Daartoe heeft de stichting een educatieve website ontwikkeld die wordt onderhouden door ongeveer 35 docenten uit het primair en het voortgezet onderwijs uit heel Nederland. In Vaklokalen bieden deze docenten gratis digitaal lesmateriaal aan.
Via "Vakcommunities" wordt docenten een platform geboden waar zij nieuws en ondersteuning kunnen vinden en waar zij materiaal kunnen uitwisselen. Deze vakcommunities komen tot stand in samenwerking met Kennisnet.


Foto
KLASCEMENT

KlasCement ondersteunt en inspireert de leraar in zijn dagelijkse praktijk en bij veranderende onderwijscontexten via een leermiddelennetwerk. KlasCement is ingebed in het onderwijs van vandaag en communiceert horizontaal.
KlasCement wordt vakkundig onderhouden door ervaren onderwijsgevenden uit verschillende vakgebieden. KlasCement streeft ernaar de gemodereerde leermiddelen (open of niet) volgens internationale standaarden op te nemen in de databank en goed vindbaar te maken voor de gebruiker.
Gebruikers en aanbieders van leermiddelen kunnen in dit professioneel beheerd digitaal netwerk leermiddelen delen. KlasCement verbindt die onderwijsbetrokkenen en geeft hen de mogelijkheid tot onderlinge contacten dankzij persoonlijke profielen.


Foto
ICT-PLATFORM

Het ict-platform is een verzamelpunt van allerlei websites, software, downloads en informatie voor de directeur, de klastitularis, de zorgcoördinator, de gymleerkracht, ...


Foto
SPELLETJESPLEIN

Spelletjes voor kinderen zijn er genoeg op het internet, maar wanneer je op zoek bent naar spelletjes met een educatief karakter, dan is dat voor veel mensen toch een heel gezoek. Met Spelletjesplein biedt POLS Netwerk je een overzicht met online spelletjes met meestal een educatief element. Deze spelletjes zijn geen eigendom van Spelletjesplein. We hebben ze slechts voor kinderen verzameld.
De spelletjes staan gerangschikt op vakgebied. Elk spelletje is voorzien van een indicatie voor leeftijd en groep.



Foto
REKENWEB

Het RekenWeb is een website voor rekenen/wiskunde op de basisschool. De website biedt informatie voor leerkrachten, spelletjes en werkbladen voor gebruik in de klas. Rekenknobbels van groep 1 tot 8 kunnen hier heel wat rekenplezier beleven.


Foto
WEBPADEN EN MEER

Deze website biedt een overzicht van alle Yurls-pagina’s die Jack Nowee heeft ontwikkeld. Buiten de vele pagina’s voor leerkrachten, vindt u hier Webpaden, Piekerpaden, Canonpaden, Mini-paden, Kiespaden, Doepaden, Speurpaden, Kruiswoordclips en webpuzzels in ver schillende rubrieken. De Webpaden zijn over het algemeen geschikt voor groep 6-7-8, de Pieker-paden voor de leerlingen uit groep 7 en 8 die wat meer uitdaging aankunnen. Mini-paden zijn er voor eind groep 4 en groep 5 en begin groep 6.  Kies-paden zijn er voor groep (3)-4-5. De Doe-paden zijn gericht op groep 1-2-3.


Foto
WAT NOU? MEDIAWIJSHEID

"WatNou?" is een website voor leerlingen en leerkrachten van groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De website is onderdeel van Kennisnet Kids.  Op deze website kunnen leerlingen van groep 4 tot en met 8 aan de slag met actuele thema’s die spelen in de klas.  Dit gebeurt met tekst, maar vooral ook met leuke filmpjes, spelletjes en weetjes. Kinderen worden ongemerkt uitgedaagd om hun mediavaardigheden te verbeteren. Op deze website vind je lesmaterialen en -tips die aansluiten bij thema's die spelen in de klas. Denk bijvoorbeeld aan de seizoenen, mediawijsheid, vrede en vrijheid, de kinderboekenweek en Sinterklaas. 


Powered by Create your own unique website with customizable templates.